vrijdag 11 oktober 2013


Vrijdag 11 oktober 2013
Ontwaken in San Marino
KM 30813
N43.94044  E12.44156

Na het ontbijt doen we eerst de sani-plek aan van deze camperplek. Die bestaat uit een put waar je zowel het ‘grijs’water in kunt laten lopen als de inhoud van de toiletcassette. Dan is er ook nog een kraan met schoon drinkwater.
Tevens staat er een klein gebouwtje met een heren- en een damestoilet. Onze bezichtiging van vijf weken geleden was niet echt positief, en we geven het vandaag geen tweede kans.
Nee, ‘Eigen haard is goud waard’ en ‘De meeste pret van eigen bed en toilet’.

Met de camper weer ..

helemaal klaar voor een aantal dagen ‘overleven’ dalen we van San Marino langzaam richting kust vanwaar we de E55-E45-E35 volgen via Bologna, Milano, Como en Lugano richting Gotthardpas.
De camperplek boven op de Gotthardpas is een favoriete overnachtingsplek van ons, maar we zien al ruim van tevoren de besneeuwde bergen in de verte, en langs de weg staat ook al een tijdje via borden herhaaldelijk vermeld dat o.a. de Gotthardpas gesloten is.
 

We overwegen om dan na de tunnel nog een uurtje of twee door te rijden maar dat plan wordt snel de kop in gedrukt als we een kilometer of zes voor de tunnel in een file stranden. 
Het schiet totaal niet op en we besluiten om ofwel de P San Gottardo Sud als overnachtingsplek te gaan gebruiken ofwel een P aan de andere kant van de E35 onderaan een skilift.
De eerste P staat ons vandaag totaal niet aan (hoewel we er wel vaker hebben overnacht) dus rijden we naar de tweede optie.


Het zijn een paar etages van parkeerplaatsen onderaan een hele grote gondellift. Niet de gezelligste plek maar wel rustig en met prachtig uitzicht op de bergen. We doen het er maar mee.

Op het menu staat Chinees. Op de boot heeft onze kennis Jan ons een blik Babi Pangang (van zijn lokale slager) geschonken. Die komt goed van pas nu.
Terwijl de rijst staat te koken bouwen we een klein twee-persoons feestje; met een biertje en ouzo op tafel,  de besneeuwde toppen van de Gotthard op de achtergrond, en de geur van geroosterd varken in zoete Chinese saus in onze neus dansen we 
op een oppervlakte van 60x80cm een aangepaste foxtrot op een nummer van Lady Linn (ladylinn.be)die zingt ‘I don’t wanna dance’… [www.ladylinn.be]
We hebben het goed naar de zin dus.
de rijst voor bij de Babi Pangang afgieten


Als we rond 22:00 naar bed gaan horen we licht getik op het dak van onze bus. Ik kijk even uit het dakluik en zie naast wat lichte regen ook af en toe wat ijzel vallen.  Omdat ik het weer in Zwitserland nooit vertrouw neem ik me voor om rond 02:00 uur de wekker te zetten.
We vallen als een blok in slaap.


Vrijdag 11 oktober 2013
Overnachten in Airolo San Gottardo, Zwitserland
KM 31320
N46° 31’25” E 8° 36’11”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten