donderdag 10 oktober 2013

aankomst in Italië


Donderdag 10  oktober 2013
Ontwaken ergens tussen Igoumenitsa en Ancona
KM 30696
N ?  E ?

Ik loop al vroeg een rondje over de boot terwijl Monique nog wat ligt te dutten. Het is aardig weer. Het valt me op dat het op de buitendekken en gangpaden aardig nat is. Waarschijnlijk heeft het personeel de boel geschrobd.
Ik vind een windstil plekje ergens aan de reling en sta stilletjes te genieten van de ochtendzon en de frisse zeelucht. Heerlijk!
Als ik weer terug bij onze bus kom is heeft Monique de koffie al gezet en de tafel gedekt voor het ontbijt. We moeten de dag maar zien door te komen; vóór 17:00 zullen we wel niet arriveren in Ancona. Ach, niet dat het ..
een straf is hoor. We hebben het altijd uitstekend naar de zin in onze bus.
Jan komt effe buurten. “Hebben jullie dat onweer gehoord”? “Onweer?”, vragen we. “Ja joh, het heeft geonweerd en ontzettend geregend! Mijn bus is weer keischoon!”.
Ah kijk, en ik maar denken dat de dekken eens goed geschrobd zijn.

niet echt een gezellige plek deze keer
De dag kabbelt verder voorbij. We buurten af en toe bij Jan, en Jan buurt af en toe eens bij ons.
Om 16:15 horen we via de luidsprekers dat we over een half uur in Ancona arriveren, dus maken we de bus vertrek klaar.  Nou zal het allemaal zeker deze keer niet zo’n vaart lopen,  als we zien hoe wij ingebouwd staan en wetende hoe vol de boot zit.

De vrachtauto’s die als eerste de boot verlaten zijn er als laatste  – vooruit rijdend -op gekomen. Dat betekent dat ze er nu achteruit rijdend af moeten, en dat is altijd weer mooi om te zien.  Met slechts speling ter grootte van de buitenspiegels rijden de trucks, onder aanwijzingen van het ferry personeel, de steile afrit af.

Nee, wij zijn niet de laatste…. Om 17:45 rijden we als de op een na laatste van de boot. Afhankelijk van de drukte op de weg willen echter toch nog proberen of we in San Marino kunnen komen. Op de heenweg hebben we daar ook overnacht, echter hebben we nu een camperplek bij het stadion in gedachten. Dat is wat dichterbij de snelweg en we hoeven dan niet het hele stuk omhoog richting oude stad. Maar helaas blijkt er een evenement (voetbal?) in het stadion te zijn en is de weg erheen afgesloten.
Tja, dan toch maar weer die hele berg op naar dezelfde camperplaats als bijna vijf weken geleden.  We komen in het donker aan. Er staan nog een stuk of vijf campers verspreid over de 3 terrassen. Als je hier zo in het donker aan komt is het een wat ‘duistere’ plek maar ach, eenmaal alle ramen geblindeerd hebben we nog nauwelijks besef waar we deze nacht weer staan, en bestaat onze wereld nog slechts uit 12 ondertussen heel vertrouwde vierkante meters.

Donderdag 10  oktober 2013
Overnachten in San Marino
KM
N43.94044  E12.44156

Geen opmerkingen:

Een reactie posten