zaterdag 7 september 2013

Ká-weer


Ontwaken in Sprendlingen, Duitsland
N49°51.802’  E7°58.551”0
KM28056

De slaapsmurf was ons goed gezind want afgezien van een enkel plasmoment hebben we als roosjes geslapen.  We hebben zelfs niks gemerkt van een grote camper die ergens in de nacht half achter/half naast ons is gaan staan.  Bàkken met regen zijn er gevallen vannacht. Niks Grieks weer meer.
Hoewel het vakantie is en het weer om in bed te blijven is staan we om acht uur op. Terwijl Monique de ontbijttafel gaat klaarmaken offer ik me op om door de stromende regen naar de bakker te lopen, 500 meter verderop. 

Een echte Duitse wärme Bäcker.  Hhhmmm, heerlijk! Aan de Bäckerinnen ....

achter de toonbank te zien is het brood heel lekker, in ieder geval heel calorierijk.
Duits weer, Duitse broodjes, Duitse auto
Tijdens ons ontbijt vertrekt de een na de ander van deze camperplek die niet veel meer is dan … een plek voor campers. Een simpele plek tussen wat struiken. Er zijn wel wat stroompalen en er staan een paar containers voor glas en afval. Net buiten de plek is er langs de straat een sanizuil. Daar kan men het (chemisch) toilet en de vuilwatertank lozen, en voor een euro 50 liter 5 minuten schoon water tanken. Nou ja, heel netjes toch? Met dank aan EuraMobil.

Rond half elf vertrekken wij ook. Langzamerhand knapt het weer op en wordt het zonnig met een graad of 25. Zoals gewend in Duitsland is er af en toe een ‘Stau’: een langzaam rijdende file.

Via de A61, en A5 en de A2 (E35) rijden we over de grotendeels typische betonplaten snelweg á lá ‘er-kan-zo-een-conducteur-komen’ Zwitserland om 15:30 binnen. 


Tjonge, wat rijdt die nieuwe bus van ons! De3.0 liter 160pk trekt met het grootste gemak zo’n 3400 kg voorruit en omhoog. De zes-trap automaat is een genot om mee te rijden, vooral in de files. Maar ook de haarspeldbochten omhoog de Gotthardpas op kiest hij steeds de juiste versnelling. Bergop of bergaf, ik hoef niks te corrigeren. Wat een comfort vergeleken met onze vorige (Ford).

Stonden we er onderweg in Zwitserland van te kijken dat het eigenlijk best aardig weer was, nu eenmaal boven op de pas trekt het snel dicht en is het 12 graden terwijl de eerste druppels vallen.
We komen nu al zo’n acht jaar op rij door Zwitserland en in Zwitserland is het áltíjd slecht weer!
Zwitserland is toch wel ongeveer onze laatste keuze als we ergens anders zouden moeten gaan wonen. Nee, dán nog liever in Weurt of Deest. Nee, dat is trouwens wel héél erg. 


Hollandse klompen en Griekse begleri op de Zwitserse Gotthard
Maar, eerlijk is eerlijk, het is hier op de Gotthard wel heel erg mooi. Van en naar Griekenland proberen we altijd hier te overnachten. Als het helder is zie je de mooiste sterrenhemel ooit.
Er is echter nu geen ster te zien. Wel koeien.I wonder what the dog thinks.... 
 

Het is grauw en koud. De extra fleecedeken hebben we niet voor niks meegenomen. We zijn ervaren ondertussen.
Bij het geluid van de wind, de regen en de immer luidende koebellen slapen we snel in.
Overnachten op de Gotthardpas, Zwitserland
N46°33'25"  E8°34'0"
KM 28555

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten