zondag 15 september 2013

Korinthos


Zondag 15  september 2013
Ontwaken vlakbij Korinthos
KM 29365
N37 °56’7.0”  E 22°53’9.7”

Of er vannacht nog afspraakjes zijn geweest op ‘ons’ strand weten we niet. Dan hebben ze in ieder geval rustig gehandeld want we hebben niks gemerkt. Soundless love.
Het is zondag dus dan weten jullie het wel: een ontbijtje met een eitje. Ja, we zijn traditioneel.
Tegen de avond willen we omhoog rijden naar de oude burcht van Korinthos, AKROKORINTHOS. Dáár overnachten is een ‘hoogtepunt’ op zich.

Het is een prachtige dag. Prachtig genoeg om ...
een paar wasjes te doen. Wie Monique kent weet dat ze ook in Tupperware doet. En Tupperware is de uitvinder van de ‘wasemmer’ hoewel sommige kampeerders hetzelfde procedé schijnen toe te passen met behulp van een zuurkoolvaatje.
Wie de wasemmers wil bestellen kan dus bij ons terecht. We hebben er twee aan boord dus kunnen lekker veel  (nou ja, veel..) wassen. Met deze zon en wind vandaag zal de was snel droog zijn aan onze portable droogmolen van de firma Bo-Camp. Nee, we hebben geen belangen maar mogelijk hebben medekampeerders wat aan deze tip. Wij vinden het een handig ding.
Ondanks dat het een zondag is komt er weinig bezoek aan het strand. We vermaken ons prima met de was, lezen en zwemmen. 


Tegen de avond maken we ons klaar voor vertrek. We volgen de afslag ANCIENT KORINTHOS en rijden door het oude dorp Korinthos de steile bergweg omhoog naar de burcht. Onderweg tanken we nog wat water bij een bron. Het water komt eruit met een snelheid van 1 liter per minuut. Na 1 gieter van 10 liter vinden we het wel goed. Morgen komt vast een snellere tankgelegenheid.

Eenmaal boven blijken we niet de enige overnachters. Er staan 3 Duitse campers maar ze hebben de mooiste plek voor ons gelaten. Of ze hebben zelf niet het lef gehad on de camper dicht bij de rand te zetten. We rijden de camper pal vooruit met de neus richting ‘afgrond’ en door de voorruit zicht op de baai van Korinthos. Nog even checken of de achteruit is ingeschakeld en of de handrem wel is aangetrokken. Voor de zekerheid leggen we nog een grote steen voor een voorwiel.

Een hele bijzonder plek is dit. We staan op de P onderaan de ingang van een burcht met restanten uit Byzantijnse, Frankische, Venetiaanse en Turkse tijd. Ja, Griekenland is vele malen overwoekerd door oorlogszuchtige volkeren. 
Nou vinden we de plek meer interessant als overnachtingsplek met fenomenaal uitzicht dan als cultureel uitstapje. We hebben na zoveel jaren Griekenland al heel wat oude stenen gezien en geloven het vaak wel.

Toch gaan we de burcht morgenochtend bezichtigen maar vooral in het kader van lichaamsbeweging. De onderste helft van het lichaam zal goed zijn best moeten doen om boven te komen. En als we dan misschien ook nog een paar leuke plaatjes kunnen schieten is dat mooi meegenomen.
We schieten nu alvast ook wat plaatjes want het is een prachtige avond!  Het laatste rood van de avond beschijnt de burcht op een zodanige wijze dat de kunstlichtverlichting van de burcht zelf zich in een hoekje mag gaan zitten schamen. Na een tijdje doet zelfs de volle maan ook nog mee.

Normaliter verduisteren we uiteraard alle ramen als we gaan slapen maar vanavond laten we de voorruit van de cabine onbedekt. Vanuit bed is het alsof we naar een heel groot breedbeeldscherm van 2 meter breed kijken met een actief beeld van het nachtelijke Korinthos.
Wat is het toch mooi met een camper onderweg te zijn en op plekken te staan waar je een vermogen zou moeten betalen om er een huis te bouwen.Ontzettend welterusten.

Zondag 15 september 2013
Overnachten boven Korinthos
N37°53’23.7”  E 22°52’5.7”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten