zaterdag 28 september 2013


Zaterdag 28 september
Ontwaken in Monemnvasia
KM 29985
N36°41’14.4” E23°02’36.0”(www.maps.google.nl)

Een echte reguliere zaterdagochtend: Monique gaat sporten – in dit geval een half uur rennen – en brengt op de terugweg vers brood en wat lekkers van de bakker mee.
We hebben prima geslapen hier aan de overkant van de taverne. Ach, soms een beetje rumoerig maar dat hoort bij het Griekse.
We ontbijten met het verse brood en daarna ga ik nog zwemmen in het onvoorstelbaar heldere zwemwater hier vlak voor onze deur. Een (koude) douche is ook aanwezig. Wat wil je nog meer.

Diesel tanken, dat moet ook nog ja. Dan doen we aan de overkant van de straat. Inderdaad, pal naast de taverne.
We hadden al ...
een vermoeden nadat we iedereen gisteren en vanochtend hier zagen betalen met een briefje van 10, 20 of 50; we kunnen alleen maar cash betalen. “no card” dus.
Het eerste tankstation met deze 'regeling' tot nu toe. We vinden dat we dit jaar meer bonnetjes krijgen dan voorgaande jaren.

bij bijna elk kerkje kun je wel water tanken
Via Nomia, Elika, Agios Apostoli en Neapolis rijden we vrij ver naar het zuiden. We hebben een camperplek getipt gekregen in Paleokastro. Er gaat een onverharde kustweg vanuit Neapoli naartoe maar als we hem goed afgetuurd hebben met onze verrekijker nemen we de gok toch maar niet en rijden we liever 10 minuten langer over een verharde slingerweg dan het risico te lopen ergens bijna vast te komen zitten en alsnog de verharde weg te moeten nemen. Maar eerst doen we nog wat hoognodige boodschappen in een lokale supermarkt in Neapoli.


Dan op weg vanuit het best wel aardige stadje Neapoli met zelfs een pinautomaat. We stampen en steigeren en slingeren in goed 10 minuten naar de hele leuke plek.  We nestelen ons met een ouzo en een biertje en voelen ons nadat de alcohol is ingewerkt weer helemaal thuis.
Er staat nog een camper en ook een auto met een man erin die zeer angstvallig op de achterbank zijn onder- dan wel zwemgoed aan het wisselen is.  Nou ja, hij doet iets van onderen in ieder geval.

Wat later zal hij in een keurige zwemslip al lezend de rest van de middag op een handdoekje doorbrengen.

Rond een uur of half zes wordt het opeens druk achter ons. De ene na de andere auto komt aanrijden en alle bevatten feestelijke uitgedoste en blije Grieken. Uit één van de auto’s stapt een pappas. Nu hebben we gelezen en op een afstand reeds gezien dat er op de rotspunt vlakbij een schattig Grieks kerkje huist, dus één en één is twee: er gaat getrouwd worden.
Nadat na een half uur iedereen verzameld is – het bruidspaar hebben we gemist – gaat het hele spul de berg op.

morgen het kerkje zelf...
Even later gaan wij erachteraan. Dan zien we het kerkje voor het eerst. Jee, wat een plaatje zeg. Duitse kennissen noemden het al ‘Sonnenuntergangstraumplatz’ en we zien ook meteen waarom. Een echt Grieks plaatje.
Niet alle feestgangers schijnen in het kerkje te passen want een groot deel hangt buiten rond.
We gaan morgen nog wel even terug om op ons gemak foto’s te maken. Pas tegen bijna donker is het hele spul weer terug. De auto van het bruidspaar is ondertussen van het nodige blik in de vorm van wijnkannetjes voorzien. Luid toeterend en rammelend verdwijnt iedereen richting Neapoli, op weg naar het feest, ons achterlatend met alleen nog het geruis van de golven.

We eten wat maar op de een of andere manier valt het mij allemaal niet lekker. Het zal wel aan de ouzo liggen; we hebben net een fles van een ander merk opengetrokken.

Truste
Zaterdag 28 september
Overnachten in Paleokastro
KM 29975
N36°29’20.8” E23°04’01.8” (
www.maps.google.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten