dinsdag 24 september 2013

Politie! Wegwezen!


Dinsdag 24 september 2013
Ontwaken bij Astros
km 29768
N 37°26’45.6” E22°44’54.0

En voor de zoveelste keer is de zonsopgang onze wekker. Daarna sluimeren we nog lekker een paar uurtjes verder.
Een mooie plek hier. Hoewel we wat voorzichtig moeten zwemmen vanwege een enkele kwal blijven we vandaag lekker naast onze grote ananas staan.
We brengen de dag voornamelijk door op ons eigen huisstrand voor onze deur.
Monique leest en ik luister vooral naar wat nieuwe en oude muziek op mijn smartphone.
Nieuwe muziek van ...
o.a. James Blake (dat moet toch wel een hele bijzondere jongen zijn als die zulke muziek maakt), The Alabama Shakes (je ontzettend ouderwetse en verlegen buurmeisje die als een beest tekeer gaat op een podium), en oude muziek van o.a. Klaus Schulze en Tangerine Dream (zoals zovele Duitse muzikanten m.i. al heel vroeg de voorlopers van de hedendaagse trance. Hebben DJ’s als Tiësto en anderen hier hun inspiratie vandaan?).
Heerlijk, het is lang geleden dat ik via headphones weer eens zo bewust naar muziek heb geluisterd.


In de schaduw van een tamarisk schrijf ik nog wat voor ons dagboek. Het zwitserleven gevoel....
Zwitserleven gevoel...Er gaan wat campers en er komen wat campers. Er nadat we gegeten hebben komt ook nog de politie…

Ja, ‘no camping’. Ik denk dat dat het eerste Engels is wat de politie in Griekenland leert. Griekenland is een ideaal land om vrij te k(c)amperen.  Officieel mag het niet, maar dit is in de zeven jaren dat we in Griekenland komen met de camper de tweede keer dat de politie ons wegstuurt. Dus veel angst hoef je niet te hebben. In het hoogseizoen zal het probleem natuurlijk wel groter zijn. Sowieso omdat er dan veel meer campers onderweg zijn én omdat er veel meer campings geopend zijn. In het voor- en naseizoen zijn veel campings nog en al gesloten. 
Waar we nu staan is vlakbij een camping in Astros. Ja, en als je dan opeens met wat campers bij elkaar staat – wat wij meestal proberen te vermijden - loop je een kans dat iemand van de camping de politie tipt die vervolgens natuurlijk zijn werk moet doen. Van harte doen ze dat niet altijd. Deze agent vertelt ons zijn mededeling dan ook bijna verontschuldigend.

Nou ja, om problemen te voorkomen verhuizen we dan maar. Zo net voor het donker worden rijden we…… 500 meter de weg omhoog en zetten de camper op een wat verwaarloosde parkeerplaats maar met wel een geweldig uitzicht. Geen superplek om te staan maar binnen het half uur is het toch donker en morgenochtend rijden we weer verder. Misschien wel weer naar het strand waar we net vandaan komen. Want overdag met je auto aan het strand staan om te zwemmen en picknicken mag natuurlijk altijd!
Ach, agent tevree, wij tevree. Camping uiteindelijk niet tevree want daar gaat niemand nu naartoe.

Toch nog een onverwacht einde aan deze relaxte dag.

Dinsdag 24 september 2013
Overnachten bij Astros
km 29768
net iets boven N 37°26’45.6” E22°44’54.0                                                               


Geen opmerkingen:

Een reactie posten